Replacement Dwelling (North Norfolk)

This dwelling sits within a fascinating site, adjacent to a Grade II listed Church and to the northern edge of a Conservation Area. The site is believed to have been a former quarry, and sits sunken down within a steep tree lined embankment to the north and east, giving it a private and secluded feel. The site has a history of Approval for a large contemporary dwelling, but the client was looking for something which sat more softly within the landscape than the approved scheme, with less disruption to the existing site ecology. The house has been designed with a bbutterfly roof to follow the angle of the bank behind, with a split-level plan allowing each level of the building to address a different part of the site, and to feel like it rests gently on the ground, nestled within the existing mature trees.  

 

Location: North Norfolk

Client: Private

Status: Pre Planning

Back

If you like what you see, get in touch with us today.

Say hi

Full -size image
X