Extension & Remodelling (Bircham)

Liv were approached by a young family who had recently moved into a tired semi-detached cottage in West Norfolk. The cottage had been extended numerous times over its history, with the rear of the cottage being a jumble of incongruous extensions. The cottage did not provide the sort of living space which a modern family needs, with the living spaces locked centrally in the plan and separated from the garden by the various ancillary extensions behind.

 

This proposal seeks to remove some of the extensions, retain others, and unify the whole within a single wrap-around addition, along with internal realignment to make the spaces work better. The rear of the house is north facing, and so the new extension is unified by a saw-tooth roofline, which creates east and west facing roofs, which allow for rooflights bringing morning and evening light into the newly positioned rear living spaces.

 

Location: Bircham

Client: Private

Status: Planning Approved

Back

If you like what you see, get in touch with us today.

Say hi

Full -size image
X